28.02.2013 г.

Как да опазим дългите нокти!


Всички дами обичат да имат дълги нокти, но едно е да ги пуснеш, друго е да ги запазиш такива. Ако си си избрала специфична дължина и форма и искаш да ги съхраниш за повече време, тук имаме няколко съвета как да го постигнеш:
Не използвай ноктите си като инструмент Това е номер едно сред съветите, които можеш  да намериш, ако искаш да имаш хубави нокти. Това е вреден навик. Свикнали сме с ноктите да отлепяме и  отваряме някои неща, но ако хубавият маникюр ти е страст, ще трябва да се откажеш от навика.
Никога не оставяй ноктите си незащитени Когато ги отглеждаш и се опитваш да ги укрепиш за по-дълго време, никога не трябва да ги оставяш без защита. Ако приятелките те съветват да оставиш ноктите да си почиват, не ги слушай. Топ лака също ще ги накара да си починат, заздравят и най-вече ще ги предпазят от счупване.
Овлажнявай ги Според клиниката в Майо, която е сред номер едно в света за отглеждане и опазване на дълги нокти, влагата е жизнено важна за ноктите. Специалистите препоръчват да се използват хидратиращи лосиони за ръце, предназначени и за нокти. Също така овлажняването на ръцете ще помогне да се отървеш от кожичките.
Добавки за здрави нокти Навярно си чувала за витамини и добавки, които спомагат за растежа на ноктите и укрепването им. Консултирай се с твоя лекар, за да ти препоръча добавки, които са най-подходящи за теб.
Поддържайте ги редовно Ако не можеш сама да се грижиш за ноктите, обърни се към специалист. Гледай да не забравяш да го правиш, защото това няма да се отрази приятно за теб и ноктите ти.  Не е задължително да ходиш всеки път в един и същи салон. Важното е да се използват подходящите продукти за всеки тип нокти и кожа.
Не прекалявай с домакинската работа Миенето на чинии няма да се отрази добре на ноктите ти. Да не говорим за вредните препарати, които омекотяват ноктите. Раздели си работата със семейството, а най-хубаво ще е ако имаш възможност, това да се прави от специализирана фирма.
Яжте, пийте и се веселете Пиенето на вода и правилното хранене спомага за растежа, но веселбата ще те кара както да се чувстваш добре, така и ноктите ти ще са доволни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Общо показвания

Google+ Followers

Follow by Email