8.02.2013 г.

ФРЕНСКИ МАНИКЮР!

Френският маникюр се е появил преди 30 години, но не във Франция, а в Холивуд. Благодарение на своята универсалност бързо става популярен по целия свят. Формата на нокътя е квадратна или полуквадратна. В края на нокътя се нанася бял лак, а по цялата му повърхност прозрачен или телесен.Произходът на този ...конкретен дизайн са трудни за проследяване. Има някои, които твърдят, че началото на френски маникюр е изобретен от Макс Фактор за ревю в Париж през 1930г . Разбира се, терминът “ френски маникюр“ е търговска марка през 1978 г. от козметичната компания Orly за първия комплект за френски маникюр .

Съществуват два вида френски маикюр : 1. бял и бежов 2. розов и прозраченОсобеното е че края на ноктите се оформят с бял лак а самите те с лак в бледи оттенъци.Формата на ноктите трябва да бъде правоъгълна.За това ноктоте се изпилват под права линия след което ъглите леко се заоблят.Да разгледаме първия вид френски манкюр.За целта ни е необходим бал и бежов лак.Придаваме форма на ноктите.С белия лак внимателно покриваме края на ноктите.В случая е удобно да се използват шаблони. Чакаме докато изсъхне.След това нанасяме бежовия лак върху останалата част от нокътя и чкаме малко да изсъне след което нанасяме заздравител. Втория вариант на френски маникюр се прави аналогично на първия.

Френският маникюр е класика в дизайна на нокти. Нокти с естествен цвят, с прецизни бели крайчета винаги са елегантни и красиви, те подхождат на всяко облекло. При изпълнението на даден дизайн с използването на лак често се налага да го подновявате, така че напластеният лак по края изглежда небрежно.Френският маникюр на акрилна основа изглежда естествено и издържа дълго време. Съществува такава разновидност на френския маникюр като „фан-френч”, когато крайчетата на ноктите не са бели, а например са розови или сини. Съвремените акрилови технологии дават възможност да се украси френчът или фан-френчът с брокат и изкуствени камъни по линията на преливането на цветовете /така наречената „линия на усмивката”/. Такъв маникюр изглежда много красиво.Всички дами несъмнено познават предимствата на френския маникюр – той придава изискан, поддържан и свеж вид на ръцете. Но както при останалите детайли на цялостния тоалет –дрехите, грима, прическите, и при маникюра са актуални разноцветните багри на пролетта.

Стигнал до наши дни френския маникюр е найпредпочитания не са в България ,но и по целия свят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Общо показвания