8.02.2013 г.

ПРЕДИМСТВА И НЕДОСТАТЪЦИ НА НОКТОПЛАСТИКАТА!

Прекрасно е да имаме естествен и дълъг маникюр,но за съжаление той трудно се задържа.Затова много жени прибягват до ноктопластиката,която е перфектно решение за този проблем.Изборът на различни видове и типове е голям.Най-новото и най-добро в момента е покритието с акрил,който е с нова формула и много подробен.За разлика от познатите досега,той дава възможности,като релефна и вградена декорация,цветно и брокатено покритие и най-важното,здравина.Колкото до формата на нокътя,все още е актуално френският тип оформяне,въпреки,че от няколко сезона се опитва да се наложи заоблената и дори заострена форма.А за разкрепостените дами навлиза и асиметричното оформяне.

Ноктопластика с акрил

Този вид ноктопластика е много удобна и създава усещането, че нокътя е естествен. Поставени по този начин, ноктите издържат около 3 седмици в зависимост от грижата, която сте полагали за тях.Акрилната ноктопластика днес е изключителна подобрена формула на материалите и включва разнообразие на методи за постигане на изящен маникюр. Ноктопластиката може да се направи, както с изкувствен удължител, така и с изграждане на естествените нокти, също така може да се направи и постоянен френски маникюр.


НЕДОСТАТЪЦИ- Използва се киселина. Съдържат се амини. Пожълтява. Реагира на ацетон и разтворители.

ПРЕДИМСТВА – Твърди нокти, което не винаги е предимство. Ниска цена.

Ноктопластика с гел

Гелът е химически разработен полимер. Не запечатва повърхността, нито пък затормозява биологичното развитие. Изкуственият материал позволява на ноктите да дишат, пропуска влага и не възпрепятства метаболитната активност на кожата под ноктите. За да се направи ноктопластика с гел, трябва предварително нокътят да се подготви с фина пила. Със специално лепило се залепва удължител. Изпилва се границата между естествения нокът и удължителя. Отгоре се нанася гел за моделиране на ноктите. След това същинският изглаждащ гел, който превръща нокътя в стъкло и той става изключително гладък.


НЕДОСТАТЪЦИ - По-висока цена. По-труден за работа.

ПРЕДИМСТВА - Не се използва киселина. Прозрачен и естествен външен вид. Няма неприятни миризми. Не пожълтява. Остойчив на разтворители. Не уврежда естесвените нокти!!!
Ноктопластиката и изграждането с гел е една от най-старите технолигии за изкувствен маникюр, но в днешно време всичко е усъвършенствано за да задоволи претенциите на нашите клиенти. Днес геловете са с нова формула, която дава пластичност и здравина на ноктопластиката. Също така може да се поставя на естевствени нокти за тяхното укрепване.


Ноктопластика с фибро стъкло

Уникална система, която използва копринена нишка, за да създаде невероятно красиви нокти. Те имат забележителна твърдост, без нежелано удебеляване.


НЕДОСТАТЪЦИ - Отнема влагата в нокътната плочка, чрез лепилото. Употребата на Активатир е спорна. Не е възможно постигането на естесвената извивка на нокътя. Структората на фибро стъклото се показва при по-тежка работа. Често пожълтява.

ПРЕДИМСТВА – Ниска цена в сравенение с другите ноктопластики. Изработват се много тънки нокти. Добър за поправяне на спукани или счупени нокти.

Ноктопластика с Full size техника (цял удължител)

НЕДОСТАТЪЦИ - Ограничена устойчивост, така се уврежда естествения нокът. Неестествен външен вид. Отнемане на лагата от естесвения нокът в следствие на лепенето. Опасност от гъбички поради въздушни мехурчета между нокътя и удължителя, които не могат да се избегнат.

ПРЕДИМСТВА – Най-просто приложение. Най-евтин вариант

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Общо показвания