8.02.2013 г.

ТИПОВЕ МАНИКЮР!

За да бъде една жена красива, тя задължително трябва да бъде с красив и добре поддържан маникюр. Това е един стар и все още предпочитан начин за поддържане на ноктите. Първо се изпилват, а кожичките се намазват с омекотяващ крем. Ръцете се потапят в топла вода със сода, след което кожичките по-лесно се отделят от нокътя и се изрязват с ножички.
Повърхността на нокътя се полира и се нанася основа. Пръстите се намазват със специално масло за укрепване и заздравяване на нокътната плочка.Най-сложното при класическия маникюр е отделянето на кожичките. Ако се извърши неправилно, може да се получи възпаление.Затова по-добре е да се доверите на специалист, който да извърши процедурата и да допълни маникюра с масаж.
   ЕВРОПЕЙСКИ
    На Запад класическото лакиране на ноктите е голяма рядкост. Там предпочитат безопасния във всички отношения “сух маникюр”. Това, което го прави съвсем различен, е, че кожичките не се отлепват и изрязват. Първо се нанася омекотяващ крем и кожичката се избутва с дървена шпатулка. След нанасянето на лака се използва масло, забавящо растежа им.
    Европейският маникюр не може да направи ноктите идеални отведнъж, необходими са поне 5-6 процедури. Подходящ е за дами с близко разположени кръвоносни съдове и много деликатни кожички. Напълно е възможно да се справите и сами с този маникюр, стига да разполагате с необходимите кремове и масла за целта. С тях можете да се сдобиете в аптеките или специализираните магазини. Всички сериозни марки предлагат такива продукти.
    Ако сте решили да го правите в салона, тогава вкъщи редовно масажирайте кожичките със смекчаващо средство.
   ФРЕНСКИ
    Колкото и да е странно, този вид маникюр се е появил преди 30 години, но не във Франция, а в Холивуд. Благодарение на своята универсалност бързо става популярен по целия свят. Формата на нокътя е квадратна или полуквадратна. В края на нокътя се нанася бял лак, а по цялата му повърхност прозрачен или телесен.
    Счита се, че в домашни условия е трудно да се направи френски маникюр, но пък вече се продават специализирани моливи и лепенки, помагащи съвсем точно да се нанесе лака. Добрият майстор може с помощта на френския маникюр да коригира формата на ноктите и така да прикрие някои недостатъци.

Аквариумният дизайн
предполага изпълнението на украсата в центъра на нокътя. Маникюристът  по време на процедурата на увеличаването на нокътя, създава рисунка с цветна акрилова пудра, украсява с изкуствени камъни и брокат, /ако композицията предвижда използването им/, след което нокътят се лакира с акрилово покритие. Полира се и се придава естествена форма. Покритието е също толкова гладко като естественото, без дизайн. Предимството на този дизайн, че той е доста издръжлив. Ще му се радвате толкова, колкото издържат дългите ви нокти. Отгоре такъв нокът може да се покрие с лак, а ако решите да го премахнете, то ще откриете все същата украса.

 Обемният дизайн
се прави на готов удължен или естествен нокът пак все със същия акрил. Съществуват две технологии на обемния дизайн. При изпълнението на едната от тях рисунката се прави непосредствено върху нокътя. Този дизайн изглежда като обемна картинка и като аквариумният  дизайн също така е траен. По другата технология козметикът предварително приготвя отделните елементи на орнамента / различни цветни листа и т.н./, след което композицията се формира върху нокътя. Дизайнът, изпълнен по тази технология е много красив, но за съжаление е краткотраен. Обикновено издържа 2-3 дни. Като правило, подобен маникюр е подходящ за сватба или друго важно тържество.

   КИТАЙСКИ
    Формата му също е квадратна, различава се от френския само по оцветяването.
    Краят на ноктите се лакира в един цвят, а останалата част – в друг. След като засъхне тази основа, с много фина четчица върху ноктите се рисуват най-различни фигури – цветя, орнаменти и др.
    Китайският маникюр обаче е подходящ само за идеално поддържани ръце с дълги добре оформени нокти.
   СПА
    Процедурата е необикновено приятна и много полезна за кожата на ръцете и ноктите и всички нейни етапи се съпровождат с масажи.
    За начало – топла ваничка на края на пръстите с морски соли и специално подбрани ароматни масла. След това се нанася пилинг, който се отмива с хладка вода. И накрая – овлажняващ крем. Ако ноктите не са били поддържани преди това, се прави предварително сух маникюр. Всичко това е напълно осъществимо и в домашни условия.
   ИЗКУСТВЕНИ НОКТИ
    Добър за тези, които искат да се сдобият с дълги нокти “тук и веднага”. Не е препоръчителен, ако ноктите ви са слаби и чупливи.
    Ако ви предстои важно мероприятие, под изкуствените нокти можете да скриете всички дефекти. Много често се използват акриловите нокти. Трябва да се знае обаче, че акрилът е вреден материал – ноктите под него не дишат, пожълтяват и се цепят. В най-добрият случай преди да пристъпите към изкуствено удължаване, трябва да ги заздравите.
    Има и други методи,както и други материали, но трябва да знаете, че изкуствените нокти не бива да се носят твърде дълго, за да не залинеят истинските.

   СЪВЕТИ


   1. Обезателно се консултирайте с кожен лекар, ако забелязвате, че ноктите ви се чупят или кожичките около тях се лющят често. Възможно е това да сигнализира, че нещо в организма не е наред.
   2. Ако ноктите ви жълтеят, това значи, че сте прекалили с използването на тъмни лакове. Периодично давайте на ноктите почивка от лака и не забравяйте да слагате основа преди лакиране.
   3. При домакинска работа задължително използвайте ръкавици за целта.
   4. Състоянието на ноктите и кожичките може да се подобри с редовни масажи и ванички, в които са добавени ароматни масла. Например: 20 мл зехтин или масло от жожоба, по 2 капки масло от чаено дърво, лимоново и розово масло. Потопете за пет минути върховете на пръстите, а после масажирайте. За да има добър резултат, правете ваничките два пъти седмично.
   5. Ако искате да укрепите чупливите нокти, през ден втривайте в тях лимонов сок.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Общо показвания