8.02.2013 г.

ПАРАФИНОВА ТЕРАПИЯ!

ПАРАФИНОВА ТЕРАПИЯ
Облечени сте стилно, внимавате за фигурата си, лицето ви е поддържано и обгрижвано. Вие създавате прекрасно впечатление на околните с цялостната си визия, но именно този е моментът да обърнете внимание на детайлите. Известната актриса Катрин Деньов казва, че “ако маникюрът и педикюрът на една жена са перфектни, то дори не е задължително тя да е с прическа или грим” . Ръцете са тези, които обикновено мога да издадат възрастта на жената. В ежедневието кожата 
на ръцете е подложена на голям стрес- чистене, миене (с препарати, които имат насочеността да разграждат бързо органичните отпадъци от храната, а нашата кожа има именно органичен състав). Кожата на ръцете се покрива с червени петънца, бели се и изглежда възпалена.Студът вреди допълнително на изложената на обичайния стрес кожа. Тук е моментът да опитате парафиновата маска за ръце. Така ще подарите няколко минути удоволствие на ръцете- направете го за тях. Тази маска е една от най- разпространените процедури по козметичните салони. Често можете да я получите като услуга към маникюра тя е много популярна поради приятните усещания, които създава и мощното си регенериращо действие.


Процедурата не е никак сложна и може всеки да я приложи вкъщи. Започнете подготовката, като измиете ръцете и ги ексфолирайте. Когато приключите с тези процедури може да започнете с парафиновата терапия. За целта ви е необходим течен парафин, който да загреете във ваничка на водна баня. Когато температурата му се покачи без да кипи го дръпнете от котлона. Изчакайте няколко минути температурата му да стане поносима за тялото, а докато чакате намажете ръцете си с колагенов крем, който е богат на витамини. Потопете ръката си в парафина и задръжте за малко. После пъхнете ръката си в ръкавица и изчакайте 20 минути. Ако нямате подходяща бархетна или хавлиена ръкавица може да постигнете същият ефект, като завиете ръката си в прозрачно фолио и после я покриете с кърпа. Така ще удължите процедурата и ще забавите изстиването на парафина.


Ще установите как бързо изчезват зачервяванията, лющенето и нездравия вид. Намазването с богат на витамини крем и загряването с парафина придава сияещ вид на кожата. Кожата на ръцете става много нежна и приятна на допир.


Истински красивата жена е жената, която се грижи за себе си от глава до пети. И тук е момента да споменем, че парафиновата маска за ръце може да се прилага и за краката (прекаленото затопляне трябва да избягват хората с високо кръвно).


Парафиновата терапия в козметиката е една от най- приятните процедури. Топлината се разлива по цялото ви тяло. Топлият парафин оказва и лечебно въздействие, той се използва при наличието на артрит, премахва възпалителните процеси и ненужните соли. Лечебният ефект на парафина се обуславя от топлинното му, химическо и механично въздействие. В резултат на топлинното въздействие се усилват обменните процеси и посредством това и образуването на биологически активните вещества. Тази процедура стимулира процеса на регенерация и увеличава количеството на функциониращите капиляри. Топлината на парафина спомага да се намали болката в ставите, стимулира притока на кръв на мястото, където е поставен. Топлината разпуска мускулите и прави парафиновото лечение подходящо за начало на масажна процедура или друга физическа терапия. Поради топлината се отделя голямо количество вода от кожата, но парафина не дава възможност тя да се усвои и епидермисът се овлажнява отново.


Топлата парафинова терапия е много подходяща за кожата, която е пострадала от студа. Може да се използва като терапия аз кожа с възрастови изменения, като овлажняваща процедура за обезводнена кожа, а също така и за артритни проблеми.


Топлата парафинова терапия се използва широко и се препоръчва от специалистите в областта н артритните заболявания и физиотерапията едновременно с топлинният ефект от прилагането на парафина може да се наблюдава и механичното му (компресово) въздействие.


Парафиновата процедура е много проста за изпълнение, но пък ефектът е видим моментално.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Общо показвания