8.02.2013 г.

ВИДОВЕ ЛАК!

Обикновен лак-Това е на-разпространения и популярен лак. Нокътят се покрива с два слоя лак, с изключение на черния и другите много тъмни цветове – те се нанасят само в един слой, а белия и много светлите цветове – те се нанасят в три слоя.

Перлен лак-Перлен оттенък, добра издръжливост. Има видима структура, затова при н...анасянето му, четката трябва да се движи равно от основата към края на нокътя.
Прозрачен лак-Използва се и като основа, и като лак за покритие. Защитава ноктите и им придава блясък. Прави цвета по-ярък. В състава му влизат анилинови оцветители.

Лак основа-Служи за изравняване на повърхността на нокътя. Има два вида основа – прозрачна и розова.

Бързо съхнещи лакове-Експресни лакове. Изсъхват за една минута.

Лакове с брокат-Прозрачен или цветен лак и брокат или блестящи фигурки с различна големина и форма, различни цветове.

Матови лакове-Нямат обичайния за лаковете блясък.
Плътен лак- прави повърхността на нокътя да изглежда гладка и кадифена. Изсъхва мигновено

Еднослоен лак-Покрива повърхността на нокътя при еднослойно нанасяне.
Укрепващи лакове-Нанасят се след маникюра. Съдържат течни копринени влакна и кератин. Защитават от въздействието на околната среда. Ноктите стават по-твърди.

Горчиви лакове-Имат горчив вкус и служат, като защита от навика да се гризат ноктите. Обикновено са зелено-прозрачен цвят.Не предизвикват контактна алергия. Тези лакове се продават в аптеките.

Хамелеон-Променят си цвета или нюанса, в зависимост от ъгъла на наклона на нокътя.

Температурни-Постепенно си променят цвета в зависимост от температурата на повърхността на нокътя. В помещение или на вън.

Ефект “стара керамика”-Повърхността изглежда все едно напукана от времето, 3 секунди след нанасянето започват да се появяват пукнатините.

Акварел-Прозрачен лак с различни нюанси. Притежава по-блестяща повърхност от обикновения лак, все едно не е изсъхнал напълно. Има нежни, приятни цветове. Добре е да се използва при френски маникюр – изглажда границата между свободния край и ложето на нокътя. В нейл-арта създава дълбочина на композицията.

Лакове Danse Legend-Лакът променя цвета си в дискотека, боулинг, казино, нощен клуб. На ултравиолетова светлина се появяват ярки цветове – розов, син, червен, зелен, лилав.

Крем-лак-Има неразтворими, гъсти пигменти. При нанасянето му се образуват черти, които могат да се използват в нейл-арта.

Лакове, съдържащи едри пигменти(слюди)-Създава грапава повърхност на нокътя.

Пил-офф-лак-Премахва се от нокътя, като едно цяло. Съдържа специални полимери. Водна основа. Този лак не подхожда за педикюр.

Лакове за рисуване-Има по-плътни и по-течни. Има и специални професионални комплекти за рисуване. Тези лакове са плътни и с чист цвят. Имат приспособление за рисуване и специална четка. (Също така може да се рисува с темперни бои, а върху отгоре да се нанесе прозрачен лак) Интересно се получава, когато за фон служи необикновен лак – хамелеон, перлен или акварел.



Магнитни лакове-Рисунките върху ноктите вече не изненадват никого. Всяка жена поне веднъж е била с декоративен маникюр, бил той с флорални орнаменти, на линии, точки, 'леопардов' и т.н. Единственият недостатък на нейла арта е, че трябва 'стабилна' ръка или талантлив майстор-маникюрист (художник), за да бъдат нарисуваните орнаменти съвършени. В допълнение - времето, необходимо за създаването на подобна красота не е никак малко, а животът на съвременната жена е достатъчно динамичен и натоварен. Въпреки това всяка дама желае да изглежда прекрасно, ето защо специалистите в областта на козметологията постоянно разработват нови, полезни и лесноизползваеми, 'умни' продукти. Такива са магнитните лакове за нокти, които са истинско откритие на сезона. Сега създаването на 3D рисунки е във възможностите на всяка жена!




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Общо показвания