8.02.2013 г.

НОКТОПЛАСТИКА С АКРИЛ!

Безспорно е най-добре да отглеждаме едни естествени, здрави и красиви нокти, но ако не можем да ги пуснем или имаме някакъв проблем с ноктите можем да използваме различните методи на  ноктопластика. Относно въпросите на какъв вид ноктопластика да се спрем, преценката би трбявало да е на маникюристката, на която сте се доверили, а Вие като клиент е най-важно да сте доволни и методът да бъде траен и щадящ ноктите Ви.

С помощта на акрилен прах и мономер се изграждат както много тънки и гладки нокти, така и доста дебели и релефни нокти. Акрила не се нуждае от многот пилене отгоре, което е необходимо при изграждането на ноктите с гел и е добра опция за поправяне на спукани или счупени нокти.
Създателите на акрила са взели формулата от зъботехниците, затова миризмата при работа с акрил много наподобява посещението на зъболекар. А  относно въпроса с вредата на акрила ще спомена само това, че макар да са сходни и не напълно еднакви системи, зъболекарите едва ли слагат пломби в устите на хората с вредни за организма съставки. 

Mалко жени могат да се похвалят с хубава, здрава и хармонично оформена нокътна плочка. И тогава идват на помощ маникюристките, които спомогат клиентките да се чувстват комфортно и да не им се налага да си крият ръцете под масата, а да показват произведенията върху ноктите им с радост.
Ноктопластиката позволява на много от тези жени да ходя с изящен маникюр и ръцете им да изглеждат добре. При някои дами с по-мазна нокътна плочка, които нямат време и нерви да се лакират всеки ден, ноктопластиката е едно решение на проблема им. Други имат красив естествен маникюр, но например се случи да счупят един нокът и вместо да отрязват всички останали, за да бъдат с еднаква дължина е истинско удобство с помощта на ноктопластика да се изгради и оправи повредения нокът. Да не забравяме какво щастие е ноктопластиката за тези, които си гризат ноктите, при които дори може да е деформирна не само нокътната плочка, а и кожната гънка наоколо.
За ноктопластиката с акрил често се изтъкват редица плюсове, но и минуси, като това, че се използва киселина, че мономера (течността, с която се работи, за да се сгъсти акрилния прах и да се моделира) има неприятна, остра и силна миризма, че акрила изсушава нокътната плочка и т.н.. Голям плюс на системата обаче е факта, че акрила се сваля само с потапяне на ноктите в ацетон и се спестява пиленето или вероятността от препилване, каквато  са възможни при ноктопластиката с гел.
С акрил се работи на конкурите за маникюр. Маникюристки показват майсторство, невероятни умения и красив дизайн чрез акрила. На нейл арт състезанията може да се прояви страхотна изобретателност и да се направи истински шедьовър с тази система. Важна при работата с акрил е бързината на моделиране, защото акрила бързо се втвърдява сам и след като се втвърди веднъж не може вече да се  моделира.  При тази система не се използва печене в UV лампи както при гела. Четките, с които се работи са с остър връх, а не тъпи и равни каквито са  при работата с гел. Също както при гела, така и при работа с акрил може да се използват удължители или да се изгради нокът изцяло само с акрил и помощта на форми за изграждане. Маникюристката ви трябва да внимава с използването на обезмаслител, който присъства и при двете технологии, защото с него може да се изгори кожата.
Ако се двоумите каква ноктопластика да си направите - маникюристката ви е човекът, който трябва да ви насочи съобразно вашите нокти и състоянието им. Вероятно ще чуете различни мнения, някои "за", а други "против" акрила, затова ви изброихме най-основните обективни истини за ноктопластиката с акрил, а вие сами преценете плюсовете и минусите.
Състоянието на нокътната плочка след сваляне на изкуствените нокти (независимо дали са били с гел или акрил) зависи от начина на поставяне и сваляне на избраната технология.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Общо показвания